Friss információkv2018.03.14. FIGYELEM!

A 2018/2019-es nappali OKJ-s jelentkezési időszakunk elindult…

JELENTKEZÉSI LAP

 

Figyelem! Normál nappali tagozaton  csak első szakmára jelentkező érettségizettek tudnak OKJ-s technikusi tanulmányokat folytatni 25 éves korig. Akinek már van OKJ-s szakmája vagy 25 év feletti, kattintson a felnőttoktatás menüpontra. A nappali és esti képzések összehasonlításáról itt talál egy összefoglalót!

Kedves Jelentkezők!

Általános tudnivalók

Mit jelent az OKJ?

Az Országos Képzési Jegyzék (röviden OKJ) tartalmazza a Magyarországon – az állam által – elismert szakképesítéseket.

Az OKJ-s szakképesítéseket 22 szakmacsoportba sorolták (pl. gépészet, elektrotechnika-elektronika, informatika stb.), és eltérő képzési szinteket képviselnek. A jelenleg hatályos OKJ-ban a szakképesítésekhez hét számjegyű azonosító szám tartozik. Ebből az első két számjegy jelöli a szakképesítés szintjét. A szintek 21-től 62-ig terjednek. az 50-es szintűek érettségivel kezdhetőek meg.

Miért jó választás az OKJ képzés azoknak, akiket nem vettek fel a felsőoktatásba?

Előnyös helyzetben van az, aki a felvételi előtt már szerzett valamilyen szakképesítést, OKJ-s bizonyítványt, hiszen a felvételi pontszámításnál értékes többletpontokat szerezhet vele. A felvételi tájékoztatóban megtalálható, hogy melyik képzési területhez tartozó alapképzési szakokon kapható emelt szintű vagy felsőfokú OKJ-s szakképesítés után többletpont: ezek az 54, 55-ös számmal kezdődő szakképesítések. Erről részletesebben az adott évi felvételi tájékoztatóból kaphat információkat. A többletponton túl fontos szempont az is, hogy a megszerzett képzettséggel munkát is vállalhat, amellyel nem csak tanulmányai finanszírozásához járulhat hozzá, de a gyakorlat a későbbi állások megszerzésénél is előnyt jelenthet.

Hány éves korig jelentkezhetek?

A mindenkori jogszabálynak megfelelően.

Mennyibe kerül?

Az első (nappalin (25 éves korig)) és második (estin felnőttoktatásként) OKJ-s képzés ingyenes.

Milyen képzésekre jelentkezhetek? (a jelentkezési határidő 2018.08.12!)

Minden kérdésben szívesen állunk rendelkezésükre az okj@gr-szechenyi.hu címre küldött emailben vagy telefonon a 0622 514 040-es számon.

 

Szakok leírásai

54 481 06 Informatikai rendszerüzemeltető | JELENTKEZÉSI LAP
54 481 01 CAD-CAM informatikus | JELENTKEZÉSI LAP
54 523 02 Elektronikai technikus | JELENTKEZÉSI LAP
54 523 04 Mechatronikai technikus | JELENTKEZÉSI LAP
54 521 03 Gépgyártástechnológiai technikusJELENTKEZÉSI LAP
54 213 05 Szoftverfejlesztő | JELENTKEZÉSI LAP
 
 


Share